Algemeen

Wat is Scouting?

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur. Ze hebben veel plezier met elkaar en leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander. Zo ontwikkelen de kinderen en jongeren zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren. Scouting is voor iedereen, jong of oud, mensen met of zonder beperking, land-, water- of luchtscouting.

Lees meer…

Wie zijn wij?

De leukste vrijetijdsbesteding is natuurlijk scouting en waar is dat nou leuker dan bij de St. Lambertus? Scouting St. Lambertus biedt een leuke vrijetijdsbesteding waar je ook nog wat van leert. Elke speltak beleeft één avond per week leuke en uitdagende bijeenkomsten. Wij zijn opgericht in 1947, dus bestaan al een hele lange tijd. Vele kinderen hebben al ervaren dat Scouting Udenhout super leuk en gaaf is en dat we allerlei uitdagende activiteiten doen.

De groep maakt gebruik van de acht activiteitengebieden van Scouting Nederland, zodat kinderen op een speelse manier kunnen groeien in hun persoonlijke ontwikkeling.

De acht activiteitengebieden zijn:

– Sport en spel
– Uitdagende scoutingtechnieken
– Expressie
– Identiteit
– Buitenleven
– Internationaal
– Samenleving
– Veilig en gezond

Organisatie

Scouting Udenhout is onderverdeeld in een vereniging en een stichting. De vereniging zorgt ervoor dat de speltakken hun spel optimaal kunnen uitvoeren en de stichting draagt zorg voor het beheer en het onderhoud van de blokhut.

Lees meer…

Geschiedenis

Op 17/18 juni 1947 richtte Christ Pennings een Verkenner groep op in Udenhout om het Scoutingspel te spelen. Van hieruit is de St. Lambertus verder gegroeid tot een groep van 170 leden. We bestaan inmiddels meer dan 75 jaar, dus hieruit kan opgemaakt worden dat Scouting blijft leven in Udenhout.